KORKEALAATUISIA KORUJA VUODESTA 2017

Etsin vaimolleni joululahjaa, mutta en löytänyt mitään. Mietittyäni vaihtoehtoja sain idean - entä jos tekisin lahjan itse? Löysin kaapista puupalan, joka oli jäänyt talteen kouluajoilta. Lisäksi ostin kultasepänliikkeestä hopealaatan, ja näistä syntyi ensimmäinen sydänkoru josta sittemmin idea omasta liiketoiminnasta sai alkunsa. Korusta tuli sen verran hyvä että päätin tehdä niitä lisää. Mallisto keräsi suosiota lähipiirissä, joten päätin aloittaa yritystoiminnan.

Historiani korujen parissa ulottuu kuitenkin tätä pidemmälle. Kahdeksantoistavuotiaana olin lähdössä Salomonsaarille, mutta matkakassaa minulla ei ollut.  Ystäväni näki tekemäni ristin kaulassani, ja halusi ostaa itselleen samanlaisen. Suostuin, ja pian tilauksia sateli ja kuukausi myöhemmin olinkin lentoliput kädessäni lähdössä matkaan.

Visio Salomonsaarista kasvoi, ja päätinkin muuttaa näille Tyynenmeren saarille asumaan. Vuodenvaihteen jälkeen löysin itseni työskentelemässä paikallisessa teknillisessä instituutissa kivitöiden opettajana, tavoitteena opettaa paikallisille kädentaitajille elinkeinon saarien rikkaita luonnonkiviä hyödyntämällä. 

Nyt tarinani jatkuu täällä kotimaassa. Käsityöstä on tullut minulle sekä harrastus, elämäntapa että elinkeino. Pyrin valmistamaan koruja jotka ovat täynnä merkitystä kantajalleen. Käytän aitoja materiaaleja ja työstän niitä käsin. Tällä hetkellä teen suurimman osan töistä puusta, mutta myös kivenhionnan koneet ovat työn alla.


Touko Salo               11/2020